Cord Meier-Klodt și-a încheiat vizita de lucru la Chișinău și Tiraspol

  • 29 Septembrie 2016 01:00
Cord Meier-Klodt și-a încheiat vizita de lucru la Chișinău și Tiraspol

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, a încheiat astăzi vizita de lucru la Chișinău și Tiraspol unde s-a întâlnit cu reprezentanții politici ai celor două părți.

Potrivit unui comunicat al misiunii OSCE, Ambasadorul Meier-Klodt a îndemnat părțile să urmeze angajamentele asumate prin semnarea Protocolului de la Berlin în cadrul negocierilor în format „5+2” din iunie 2016. De asemenea, el a reiterat  apelul către părți să mențină ritmul creat la Berlin, făcut de Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul de externe al Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

Programul vizitei a cuprins și o reuniune a ambasadorilor rezidenți ai Mediatorilor și Observatorilor în formatul de negocieri „5+2”, găzduită de șeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan, care a salutat continuarea abordării unitare, precum și susținerii unitare a părților de către partenerii internaționali pentru avansarea procesului.

La formatul „5+2” participă reprezentanți ai părților, Mediatorilor și Observatorilor – Moldova, Transnistria, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău