Coraportorii APCE vin în R.Moldova pentru a verifica dacă autoritățile și-au onorat angajamentele față de Consiliul Europei

  • 02 Aprilie 2018 13:08
Coraportorii APCE vin în R.Moldova pentru a verifica dacă autoritățile și-au onorat angajamentele față de Consiliul Europei

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, vor efectua, în perioada 2-5 aprilie, o vizită în R. Moldova. 

„Scopul vizitei este de a evalua gradul de onorare a obligațiilor și angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Consiliul Europei. Oficialii se vor documenta cu privire la evoluțiile politice din R. Moldova, pregătirea alegerilor parlamentare și modificările legislative referitoare la democrație, statul de drept și drepturile omului”, anunță un comunicat al Parlamentului.

Potrivit programului, coraportorii APCE vor avea întrevederi cu reprezentanții pincipalelor instituții de stat și cu președinții fracțiunilor parlamentare. Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin vor efectua și o vizită la Comrat, unde vor discuta cu guvernatorul Găgăuziei, președintele Adunării Populare și reprezentanții societății civile locale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău