Cor din R. Moldova, medaliat la Concursul Internațional de Muzică Sacră

  • 23 Iulie 2016 08:28

Corul de Tineret „Elefteria” din R. Moldova a obținut două medalii de bronz, în categoriile „Cor mixt” și „Cor de cameră” la cel de-al 34-lea Concurs Internațional Coral de Muzică Sacră, organizat de către Societatea Corală „Armonia”.

La concurs au participat 18 coruri din mai multe țări ale Europei, din SUA, Canada și Grecia. Corul „Elefteria” a fost creat pe lângă Societatea de Cultură Greacă „Elefteria” (diaspora greacă) din Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al conducătorilor corului, acesta a fost creat la 1 octombrie 2013. Timp de doi ani corul a participat cu succes la evenimentele organizate de către Societatea de Cultură Greacă, evenimente consacrate sărbătorilor religioase și naționale ale Greciei. De asemenea, corul a participat la concertul dedicat ședinței Lărgite a Consiliului Coordonator al Periferiei a 5-a a Consiliului Mondial al Grecilor.

Din repertoriul Corului de Tineret „Elefteria” fac parte lucrări populare, religioase și clasice în limbile greacă și română, dar și în alte limbi. Corul „Elefteria” este un participant fidel al festivalurilor etnoculturale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău