Copilul accidentat de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta, a decedat. Valerian era campion al R. Moldova la ciclism

  • 24 Februarie 2023 10:42
Copilul accidentat de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta, a decedat. Valerian era campion al R. Moldova la ciclism

Cu regret, copilul aflat în comă după ce a fost accidentat de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta a decedat, anunță Poliția R. Moldova.

Băiatul era internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”. Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al instituției, Dorina Blîndescu, a declarat că decesul a fost confirmat în jurul orei 09.40. Este vorba despre moarte cerebrală survenită ca urmare a traumatismului craniocerebral suferit în urma accidentării.

Adolescentul, împreună cu un alt ciclist, au fost accidentați marți, 21 februarie, lângă comuna Stăuceni în timp ce se deplasau pe partea dreaptă a carosabilului. Al doilea băiat fusese internat la Spitalul „Valentin Ignatenco”, la reanimare, în stare gravă dar stabilă.

Potrivit martorilor, automobilul care i-a lovit în plin a ieșit la depășirea unei alte unități de transport pe acostament, unde circulau sportivii. Șoferul în vârstă de 48 de ani a fost reținut.

Băieții erau echipați corespunzător și se deplasau regulamentar, în cadrul unui mic grup, pe traseul care leagă capitala de comuna Stăuceni. Cei doi sunt campionul și vicecampionul Moldovei la ciclism (MTB), la categoria lor de vârstă!

Pe 18 martie Răilean Valerian urma să împlinească 13 ani.

Reprezentanții Federației de Ciclism din Republica Moldova, dar și activiști din alte asociații de profil au cerut ca regulile de circulație și infrastructura rutieră să fie ajustate astfel încât deplasarea să fie sigură pentru toți participanții la trafic. Ei cer o separare clară dintre carosabil și pista pentru bicicliști, dar și să fie aprobată o distanță minimă pe care trebuie să o respecte un automobil față de un biciclist, iar în cazul în care aceasta este încălcată, să fie aplicate sancțiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău