Copiii mor de foame în nordul Fâșiei Gaza, avertizează șeful Organizației Mondiale a Sănătății

  • 05 Martie 10:35
Copiii mor de foame în nordul Fâșiei Gaza, avertizează șeful Organizației Mondiale a Sănătății

Copiii mor de foame în nordul Fâșiei Gaza, afirmă șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează BBC. Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că vizitele agenției din weekend la spitalele Al-Awda și Kamal Adwan au fost primele de la începutul lunii octombrie. Într-o postare pe rețelele de socializare, el a vorbit despre „constatări sumbre". Lipsa de alimente a dus la moartea a 10 copii și la „niveluri severe de malnutriție", în timp ce clădirile spitalelor au fost distruse, a scris el.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a raportat duminică că cel puțin 15 copii au murit din cauza malnutriției și deshidratării la spitalul Kamal Adwan.

Un al 16-lea copil a murit duminică la un spital din orașul Rafah din sudul țării, a raportat luni agenția oficială palestiniană de știri Wafa.

Dr. Tedros a raportat „niveluri severe de malnutriție, copii care mor de foame, lipsuri grave de combustibil, alimente și materiale medicale, clădiri de spital distruse" în nordul Gaza, unde aproximativ 300.000 de persoane trăiesc cu puțină hrană și apă curată.

Un înalt oficial umanitar al ONU a avertizat că cel puțin 576.000 de persoane din Fâșia Gaza - un sfert din populație - se confruntă cu niveluri catastrofale de insecuritate alimentară, iar unul din șase copii cu vârsta sub doi ani din nordul țării suferă de malnutriție acută.

Armata israeliană a lansat o campanie aeriană și terestră pe scară largă pentru a distruge Hamas - care este interzisă ca organizație teroristă de către Israel, Marea Britanie, SUA și alții - după ce atacatorii grupării au ucis aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului la 7 octombrie și au luat 253 de persoane ca ostatici în Gaza.

De atunci, peste 30 500 de persoane, majoritatea femei și copii, au fost ucise în Gaza, potrivit Ministerului Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău