Copiii jurnalistului Jamal Khashoggi sunt „compensați” de către autoritățile saudite pentru moartea tatălui lor

  • 02 Aprilie 2019 16:52
Copiii jurnalistului Jamal Khashoggi sunt „compensați” de către autoritățile saudite pentru moartea tatălui lor

Copiii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi sunt „compensați” de către autoritățile saudite pentru moartea tatălui lor cu locuințe de lux și plăți lunare de zeci de mii de dolari, relatează Washington Post.

Plățile, care până acum au fost secrete, ar fi o încercare a autorităților saudite de a ajunge la un acord pe termen lung cu membrii familiei Khashoggi, prin care aceștia să se abțină de la a face comentarii publice în legătură cu asasinarea tatălui lor de către agenții saudiți. Fiecare dintre fii și fiicele lui Jamal Khashoggi au primit locuințe în valoare de 4 milioane de dolari.

Bunurile și banii trimiși fiilor și fiicelor jurnalistului saudit asasinat au fost aprobate de regele Salman al Arabiei Saudite, bănuit că ar fi comandat uciderea lui Khashoggi, și au fost descrise de oficialii saudiți ca fiind o recunoaștere a „unei mari nedreptăți” și o încercare de a „îndrepta o greșeală” de către autoritățile saudite.

Oficialii saudiți au descris plățile făcute moștenitorilor lui Khashoggi ca fiind consistente cu practica mai veche a țării de a furniza sprijin financiar victimelor unor crime violente sau dezastre naturale și a respins ideea conform căreia familia Khashoggi ar fi fost cumpărată sau obligată să păstreze tăcerea.

Frații Khashoggi s-au abținut de la a critica Arabia Saudită, chiar și în momentul în care moartea tatălui lor a devenit o știre internațională, iar asasinatul a fost condamnat la scară largă. În schimb, întâlnirea fiului lui Khashoggi cu prințul Mohammed bin Salman a fost marcată de priviri glaciale între cei doi și o strângere de mână forțată.

Jamal Khashoggi, editorialist Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul de către agenți saudiți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău