Copiii din raioanele Ialoveni și Călărași vor beneficia gratuit de servicii stomatologice

  • 20 Noiembrie 13:08
Copiii din raioanele Ialoveni și Călărași vor beneficia gratuit de servicii stomatologice

Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în perioada 20-24 noiembrie, în raioanele Călărași și Ialoveni, consultații profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, medicii specialiști vor oferi gratuit servicii stomatologice copiilor din diferite sate ale raioanelor Călărași și Ialoveni, și anume: în intervalul 20-24 noiembrie – în Vălcineț, Călărași; în perioada 20-22 noiembrie – în Zâmbreni, Ialoveni; în zilele de 23 și 24 noiembrie – în Horești, Ialoveni, scrie sursa citată.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite 720 de persoane, dintre care 475 –screening pulmonar, iar 245 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, programul desfășurării în anul 2023 a screeningului pulmonar prin radiografie digitală mobilă pentru populația din grupele de risc a fost finalizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
-0,04
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău