Copiii din Marea Britanie, primii beneficiari ai unui tratament revoluționar pentru alergia la alune

  • 23 Decembrie 2021 15:10
Copiii din Marea Britanie, primii beneficiari ai unui tratament revoluționar pentru alergia la alune

Copiii din Marea Britanie care suferă de alergie la alune vor fi primii din Europa care vor beneficia de un tratament revoluționar, informează DPA/PA Media joi, potrivit Agerpres.

Serviciul public de sănătate (NHS) din Anglia a încheiat un acord pentru Palforzia, un tratament oral, care ajută la reducerea severității simptomelor - inclusiv împotriva anafilaxiei - în urma unei reacții alergice la alune.

Spitalul de Copii Evelina din Londra a luat parte la două cercetări de amploare pe tema alergiei la alune - studiile Palisade și Artemis.

Sophie Pratt a declarat că viața familiei ei s-a schimbat după ce fiica sa Emily, în vârstă de nouă ani, a participat la studiul clinic Palisade. ''Participarea la studiul clinic a schimbat viața întregii noastre familii. Datorită tratamentului pe care l-am primit, Emily a fost eliberată de restricții și de teama că cea mai mică greșeală i-ar putea pune viața în pericol și au dispărut tensiunea și îngrijorarea care planau asupra noastră în fiecare zi din cauza simplei acțiuni de a mânca'', a spus ea.

Efectul ''a fost vizibil mai ales la ocazii speciale, cum ar fi aniversări, Crăciun și de sărbătorile în care sunt adesea prezente alimente speciale, precum prăjituri, înghețată și bunătăți însoțite invariabil de avertismentul 'poate conține arahide', sau meniuri care nu sunt în engleză'', a adăugat Pratt.

''După studiul clinic, Emily poate să meargă cu încredere la petreceri și la joacă, să mănânce la restaurante fără a fi nevoie să sunăm înainte să verificăm meniul și am reușit să-i organizăm prima ei vacanță în străinătate în New York și chiar să ia parte la hrănirea animalelor în cadrul experiențelor la grădina zoologică, de care Emily este pasionată. Suntem extrem de recunoscători'', a spus Pratt.

În urma studiului Artemis s-a constatat că aproximativ șase din 10 tineri cu vârsta între patru și 17 ani care prezentau o reacție la aproximativ 10 miligrame de proteine din arahide la începutul cercetării au putut să tolereze la final o doză de 1.000 de miligrame, mult peste nivelul expunerii accidentale.

Până la 600 de copii cu vârsta cuprinsă între patru și 17 ani urmează să beneficieze de acest tratament, cei din Anglia fiind primii din Europa datorită acordului încheiat de NHS. Ulterior, vor beneficia de acest tratament aproximativ 2.000 de copii pe an.

În prezent, alergiile la arahide afectează unul din 50 de copii din Marea Britanie.

''Acest tratament de pionierat poate schimba viața pacienților și a familiilor acestora și, datorită acordului încheiat de NHS, persoanele de aici vor fi primii beneficiari din Europa'', a declarat directorul medical al NHS, profesorul Stephen Powis.

Acest tratament ''va reduce teama și anxietatea în rândul pacienților și al familiilor acestora, care se poate să fi trăit cu această alergie ani de zile, având asupra lor medicamentele de urgență, pentru orice eventualitate. Ei se vor putea bucura împreună de mese în aer liber sau de vacanțe în străinătate fără să își facă griji cu privire la o reacție alergică din cauza căreia ar putea ajunge la spital, sau mai rău'', a spus Powis.

Profesorul George du Toit, consultant în alergologie pediatrică la Spitalul Evelina din Londra, cercetător principal din partea Regatului Unit în cadrul ambelor studii, a declarat că ''aceasta este o veste excelentă pentru copiii și tinerii cu alergii la alune''. Aprobarea Palisade reprezintă un important pas înainte spre îmbunătățirea îngrijirii persoanelor care suferă de alergii, iar noi vom avea de acum acces la primul tratament autorizat pentru reducerea severității acestei alergii și la protejarea împotriva expunerii accidentale la alune'', a spus el.

''Acest lucru va avea un impact imens asupra vieții de zi cu zi a pacienților noștri și a familiile lor'', a adăugat profesorul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,98
Ploaie ușoară
Umiditate:76 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău