Copiii din familiile social vulnerabile din Chișinău vor beneficia de câte 700 de lei pentru noul an școlar

  • 16 August 2021 12:25
Copiii din familiile social vulnerabile din Chișinău vor beneficia de câte 700 de lei pentru noul an școlar

Aproximativ 8 mii de copii din familiile social vulnerabile din mun. Chișinău vor beneficia de câte 700 de lei pentru rechizite și alte lucruri necesare pentru începutul noului an școlar, potrivit anunțului autorităților municipale.

Problema pregătirilor către noul an școlar a fost printre subiectele discutate la ședința operativă de astăzi a serviciilor municipale, iar primarul Ion Ceban a făcut apel către părinți și directorii instituțiilor de învățământ să nu mai colecteze bani pentru reparație, reînnoirea mobilierului sau alte lucrări.

Edilul a cerut denunțarea colectărilor ilicite de fonduri în școli și licee, chiar și sub formă anonimă, la primărie sau la Centrul Național Anticorupție.

Și în continuare, rog colectările ilegale de bani să fie denunțate. Și aici, solicit și implicarea autorităților centrale. Vom discuta suplimentar la capitolul ce așteptări am eu și echipa de la primărie de la noul guvern, noul parlament. Dar, în acest context, ceea ce ține de activitățile anticorupție, vreau să facem front comun. Suntem gata să deschidem fiecare ușă, doar ca acest „flagel”, sau „cancer moldovenesc” să fie redus la minimum. 

În această săptămână, în instituțiile de învățământ municipale, vor fi efectuate vizite de lucru neanunțate cu participarea specialiștilor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și de la Comisia de Sănătate Publică pentru a fi autorizată desfășurarea procesului educațional în noul an de învățământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău