Copiii din diasporă sunt invitați să participe la programul DOR

  • 25 Martie 2017 11:35
Copiii din diasporă sunt invitați să participe la programul DOR

Copiii cetățenilor moldoveni aflați peste hotare sunt invitați să participe la ediția a V-a a programului DOR. Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a lansat înscrierile la program în data de 24 martie, transmite IPN.

Programul DOR se desfășoară în perioada 20-28 august, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. Copiii care au vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani se pot înregistra online, pe www.dor.md, în perioada 25 martie - 25 aprilie. Participanții vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima creativ, printr-un eseu, poezie, cântec, desen, fotografie sau video etc. conceptul de DOR în raport cu migrația. Prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum.

Pe parcursul a șapte zile de program, participanții vor avea posibilitatea să cunoască limba, tradițiile și elementele de istorie prin implicarea directă în activități de învățare interactive. Până în prezent, la programul DOR au participat peste 300 de copii din 15 țări. Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile vor fi asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă însă cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău