Copiii din Criuleni și Strășeni vor beneficia de servicii stomatologice gratuite

  • 26 Februarie 16:25
Copiii din Criuleni și Strășeni vor beneficia de servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova vor beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice. Astfel, în perioada 26 februarie-1 martie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Criuleni și Strășeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în intervalul 26-29 februarie medicii vor consulta în Slobozia-Dușca, Criuleni; pe 26 februarie – în Gălești, Strășeni; în perioada 27-29 februarie – în Romănești, Strășeni; pe 1 martie – în Mașcăuți, Criuleni, și în Rădeni, Strășeni.

Săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite în jur de 800 de persoane, dintre care aproape 450 – screening pulmonar, iar 345 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru anul 2024 au fost planificate peste cinci milioane de lei.

Conform sursei citate, anul trecut, circa 11 mii de copii din mai multe localități ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste patru milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău