Copiii de 4-15 ani, cei mai afectați de noul val de infectări. Cum recomandă OMS Europa să fie protejați și să se evite închiderea școlilor

  • 07 Decembrie 2021 14:13
Copiii de 4-15 ani, cei mai afectați de noul val de infectări. Cum recomandă OMS Europa să fie protejați și să se evite închiderea școlilor

Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății îndeamnă marți, în contextul unei intensificări a epidemiei de Covid-19, la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani - cea mai afectată categorie de vârstă în prezent, relatează AFP, citat de News.ro.

În vederea evitării închiderii din nou a școlilor și reluării învățământului la distanță, OMS Europa îndeamnă la testare pentru depistarea Covid-19 în școli și la luarea în calcul a vaccinării elevilor, notează sursa citată

„Folosirea măștii de protecție și aerisirea spațiilor, dar și testele regulate ar trebui să reprezinte regula în toate școlile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată și luată în calcul la nivel național, în vederea protejării elevilor”, a subliniat într-o confernță de presă online directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Potrvit OMS, numărul cazurilor de covid-19 se află în creștere, în prezent, în toate categoriile de vârstă, însă ”cel mai mare nivel observat în prezent este (în categoria de vârstă) 5-14 ani”.

„Nu este ceva rar să observăm niveluri ale incidenței de două trei ori mai mari în rândul copiilor mici decât în rândul populației generale”, a mai spus Kluge.

În ceea ce privește vaccinarea obligatorie - decisă deja sau avută în vedere de anumite țări -, aceasta este necesar să rămână un ”ultim recurs absolut, numai atunci când toate opțiunile posibile în vederea creșterii nivelului vaccinării au fost epuizate”, potrivit OMS Europa.

OMS își expirmă din nou îngrijorarea cu privire la varianta omicron a SARS-CoV-2, însă îndeamnă să se lupte împotriva actualei variante dominante - varianta indiană (delta) - în vederea ”unei victorii mâine împotriva omicron”.

„Omicron este în vizor și în creștere și avem dreptate să fim îngrjorați și prudenți. Însă problema acum este Delta, iar de felul în care reușim împotriva Delta azi depinde să avem o victorie împotriva omicron mâine”, înainte ca numărul cazurlor de covi-19 să crească masiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău