Copiii aflați în situații de risc vor fi monitorizați mai bine, datorită unui sistem informațional de profil

  • 10 Iulie 14:07
Copiii aflați în situații de risc vor fi monitorizați mai bine, datorită unui sistem informațional de profil

Managementul serviciilor sociale prestate copiilor aflați în situații de risc va fi eficientizat, în urma implementării sistemului informațional în domeniul protecției copilului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului Republicii Moldova.

Sistemul informațional vine să înlocuiască procesele de raportare manuală și va oferi autorităților din sectorul de sănătate, educație și ordine publică acces instantaneu la datele necesare și posibilitatea de urmărire în timp a tuturor incidentelor pe cazurile individuale ale copilului. Astfel, va fi posibilă intervenția coordonată a tuturor celor implicați în gestionarea situațiilor, se menționează într-un comunicat de presă al Executivului. 

De asemenea, sistemul va ajuta la îmbunătățirea evidenței statistice și analitice privind activitățile desfășurate și măsurile aplicate de autoritățile responsabile de protecția specială a copiilor. Informațiile respective vor contribui la ajustarea politicilor publice și direcționarea resurselor acolo unde sunt necesare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău