Copii refugiați din Ucraina se odihnesc gratuit la o tabără din municipiul Chișinău

  • 03 August 2022 18:11
Copii refugiați din Ucraina se odihnesc gratuit la o tabără din municipiul Chișinău

800 de copii din familii defavorizate din Republica Moldova, dar și copii refugiați din Ucraina se vor odihni gratuit la tabăra de vară ,,Perlele Nistrului” din orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău, transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că în primul schimb, care a început la 31 iulie și se va încheia pe 9 august, se odihnesc 200 de copii, dintre care 115 din Ucraina.

În al doilea schimb, care va începe la 11 august și se va încheia la 20 august, vor fi acceptați alți 200 de copii. În schimbul III, care va dura de la 22 august și se va încheia la 31 august, se vor odihni încă 400 de minori. Listele au fost deja completate.

Sejurul este gratuit  și este organizat de Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a UNICEF Moldova, Fundației SOROS și Agenției Catholic Relief Services.

Pentru tabără, au fost selectați copii din familii care au găzduit copii refugiați și s-au împrietenit cu ei. S-a mers pe această cale pentru a le asigura copiilor confort psihologic și a susține incluziunea minorilor refugiați, începută în societatea din Republica Moldova. Totodată, pentru tabără au fost selectați copii din instituțiile în care au fost cazați refugiații, dar și copii din familii defavoriate din Republica Moldova.

În activitățile taberei sunt implicați, pe lângă personalul de bază, și studenți de la Universitatea de Stat din Moldova, de la facultățile Psihologie și Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, de la care-și fac stagiul de practică extracurrirculară  în baza unui parteneriat de colaborare cu tabăra „Perlele Nistrului”, dar și studenți de la Colegiul ,,Alexei Mateevici” din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău