Copii din Odessa, preluați din vama Sculeni pentru a fi transferați la un spital din Torino

  • 20 Martie 2022 13:09
Copii din Odessa, preluați din vama Sculeni pentru a fi transferați la un spital din Torino

Doi copii din Ucraina, care suferă de maladii grave, au fost preluați, duminică dimineața, de echipajele SMURD Iași din vama Sculeni, pentru a fi transferați de pe Aeroportul Internațional Iași la un centru medical din Italia unde urmează a fi operați, scrie AGERPRES.

Coordonatoarea SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat că o fetiță de șapte luni și un băiat de doi ani, din Odessa, Ucraina, au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Sculeni.

"Unul dintre copii este o fetiță, în vârstă de șapte luni, cu afecțiune hepatică congenitală gravă. Cel de-al doilea copil, un băiețel de doi ani, are o tumoră abdominală. Ambii vor fi duși la Aeroportul din Iași, unde va veni din Italia un avion cu echipaj medical. Copiii vor fi preluați și duși în centrul medical de la Torino unde se fac intervenții de chirurgie oncologică și de transplant pentru bebeluși și copii de vârstă mică. Este un model de colaborare de data asta Ucraina - Republica Moldova - România - Italia", a afirmat Diana Cimpoeșu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău