COP26 | Ministrul irlandez al mediului și-a anulat călătoria la summit după un test pozitiv pentru COVID-19

  • 07 Noiembrie 2021 17:58
COP26 | Ministrul irlandez al mediului și-a anulat călătoria la summit după un test pozitiv pentru COVID-19

Ministrul irlandez al mediului și-a anulat călătoria planificată la summitul COP26 dedicat schimbărilor climatice, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19, informează din Londra PA Media/dpa.

Eamon Ryan, liderul Partidului Verde din Irlanda, trebuia să călătorească duminică la Glasgow. El nu prezintă simptome și este în izolare.

Ministrul a primit rezultatul pozitiv sâmbătă, după ce vineri a făcut un test PCR de precauție, în conformitate cu recomandările organizatorilor COP26, transmite Agerpres.

"Ministrul Ryan a informat HSE (Health Service Executive) despre contactele sale apropiate, inclusiv cele pe care le-a avut în cele 24 de ore dinaintea testului'', se spune într-un comunicat al ministerului.

Aceasta este cerința pentru cei care au un rezultat pozitiv, dar care nu prezintă simptome.

În comunicat se precizează că Ryan i-a informat pe premierul irlandez Micheal Martin și pe vicepremierul Leo Varadkar.

"Delegația națională pentru climă își va continua eforturile de a face progrese semnificative la COP26 prin apartenența la UE și în calitate de nou semnatar al Coaliției "High Ambition", care lucrează la punerea în aplicare a unor contribuții ambițioase stabilite la nivel național (NDC), se adaugă în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, guvernul irlandez a publicat un plan de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 51% până la sfârșitul deceniului. Planul în valoare de 125 de miliarde de euro vizează schimbarea modului în care oamenii din țară călătoresc, își încălzesc locuințele, folosesc transportul public și produc alimente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău