COP25, cel mai lung summit din toate timpurile dedicat climei, s-a încheiat la Madrid

  • 15 Decembrie 2019 17:04
COP25, cel mai lung summit din toate timpurile dedicat climei, s-a încheiat la Madrid

Cea de-a 25-a Conferință asupra schimbărilor climatice desfășurată la Madrid s-a încheiat duminică, devenind cea mai lungă din toate timpurile pe această temă având în vedere că a durat 14 zile, după cum a constatat președinta chiliană a conferinței, Carolina Schmidt, citată de EFE.

COP25, la care au asistat reprezentanți din aproape 200 de țări și care în ziua inaugurării, luni 2 decembrie, a beneficiat de prezența a peste 50 de șefi de stat și de guvern, s-a încheiat duminică cu un discurs al președintei Schmidt.

Carolina Schmidt a încheiat lucrările conferinței cu un discurs în care a mărturisit că are sentimente împărțite, cele resimțite datorită producerii unor progrese dar și cele date de provocările care rămân de dezbătut pentru a lupta în continuare împotriva schimbărilor climatice.

Conferința a aprobat documentul 'Chile-Madrid. Time to action', care poartă titlul sub care s-a desfășurat summitul și care a avut loc la Madrid, în capitala Spaniei, după ce s-a renunțat la organizarea sa în Chile, ca urmare a tulburărilor sociale.

Celelalte 24 de Conferințe asupra schimbărilor climatice desfășurate în anii precedenți au durat mai puțin decât cea de la Madrid, deși unele COP au fost nevoite să-și prelungească sesiunile mai mult decât era prevăzut.

Până acum, cea mai lungă Conferință era considerată COP17 din 2012 de la Durban (Africa de Sud), care s-a prelungit cu 36 de ore după data închiderii oficiale.

Viitoarea Conferință a ONU dedicată climei va fi cea de la Glasgow, din Marea Britanie, care va găzdui COP26.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău