Cooperarea moldo-americană în domeniul securizării frontierei de stat a fost discutată de Rosian Vasiloi și Martin McDowell

  • 30 Iulie 2019 15:40
Cooperarea moldo-americană în domeniul securizării frontierei de stat a fost discutată de Rosian Vasiloi și Martin McDowell

Noul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere de lucru cu adjunctul șefului misiunii diplomatice SUA în Republica Moldova, Martin McDowell.

Agenda întâlnirii a cuprins mai multe subiecte ce au vizat nivelul de conlucrare moldo-americană și oportunitățile de avansare spre o nouă etapă de cooperare în domeniul securizării frontierei de stat.

În intervenția sa, șeful Poliției de Frontieră a apreciat evoluția relațiilor bilaterale, subliniind importanța coeziunii în ceea ce privește posibilitatea preluării celor mai bune practici de la experții americani. Domnul Rosian Vasiloi a asigurat partenerii americani de continuitatea proiectelor începute și a precizat că rămâne o prioritate parteneriatul cu Ambasada SUA, încredințându-i de utilizarea la maxim a tuturor echipamentelor donate. La fel, dumnealui a informat că în scurt timp va fi inițiată o evaluare a proiectelor de asistență, în acest sens a solicitat suportul experților americani în analiza proiectelor comune de care a beneficiat Poliția de Frontieră până în prezent.

La rândul său, domnul H. Martin McDowell a remarcat dinamica pozitivă, de mare complexitate, pe care o înregistrează relațiile bilaterale, garantând și în continuare suport deplin din partea SUA, inclusiv de identificarea noilor surse pentru inițierea unor noi proiecte.

De asemenea, pe agenda discuțiilor au fost trecute proiectele de asistență și perspectivele de conlucrare pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere, în special a contrabandei cu material radioactiv și a traficului de ființe umane.

La finalul ședinței, domnul Rosian Vasiloi a reiterat importanța parteneriatului moldo-american și a mulțumit pentru suportul continuu și consecvent oferit pentru dezvoltarea capacităților instituționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău