Cooperarea în domeniul formării continue a funcționarilor publici și a adulților, discutată de oficialii americani și reprezentanții de la Chișinău, aflați în vizită în SUA

  • 17 Mai 2023 09:02
Cooperarea în domeniul formării continue a funcționarilor publici și a adulților, discutată de oficialii americani și reprezentanții de la Chișinău, aflați în vizită în SUA

O delegație oficială din partea Guvernului Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru în statul Carolina de Nord, SUA, în perioada 5-13 mai curent, în scopul unui schimb de experiență și preluarea bunelor practici în domeniul formării continue a funcționarilor publici și a adulților. Ministerul Educației și Cercetării a fost reprezentat de șefa Serviciului învățare pe tot parcursul vieții, Marcelina Baleca., transmite Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

 Delegația de la Chișinău a avut o serie de întrevederi cu oficialii americani: secretarul Departamentului de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall - președinte al Parteneriatului bilateral Republica Moldova și Carolina de Nord, senatoarea Rachel Hunt - membră a Senatului statului Carolina de Nord, precum și cu Deborah Ross - membră a Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului Federal al Statelor Unite ale Americii, co-președinte a comisiei de cooperare dintre Republica Moldova și Guvernul Federal American, cu primarul orașului Greensboro, Nancy Vaughan. 

Discuțiile s-au axat pe consolidarea parteneriatului existent între Republica Moldova și Carolina de Nord, priorități și inițiative comune. Totodată, interlocutorii au vorbit despre noi perspective de cooperare în domeniul formării profesionale continue a funcționarilor publici și a adulților, dar și au subliniat importanța de a avansa în realizarea reformelor inițiate de Republica Moldova.  

Programul vizitei a inclus și alte activități precum instruiri, prezentări și dezbateri referitoare la dezvoltarea de programe de formare continuă pentru diferite grupuri-țintă de funcționari publici și adulți, planificare strategică, managementul resurselor umane, performanță și evaluare în sectorul public, activități desfășurate în cadrul Școlii de Guvernare a Universității din Carolina de Nord. 

Vizita oficialilor s-a desfășurat în cadrul programului Open World a Parteneriatului Bilateral Carolina de Nord-Republica Moldova, finanțat de Biroul Congresului pentru Leadership Internațional, componentă a Congresului SUA și are misiunea de a prezenta liderilor în ascensiune din țările emergente importanța funcțiilor legislative în crearea și susținerea democrațiilor.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău