Cooperarea cu NATO reprezintă un mare beneficiu pentru R. Moldova consideră ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas

  • 10 Martie 2020 10:52
Cooperarea cu NATO reprezintă un mare beneficiu pentru R. Moldova consideră ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas

Cooperarea cu NATO reprezintă un mare beneficiu pentru R. Moldova consideră ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas. Invitat la emisiunea ”Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, Excelența Sa a menționat că pentru Lituania, aderarea la NATO a însemnat, pe lângă beneficii de securitate, și un avânt economic.

Totodată, diplomatul le-a sugerat autorităților de la Chișinău să accelereze procesul de reforme, pentru a accelera și parcursul european al țării.

În altă ordine de idei Kestutis Kudzmanas a menționat că societatea civilă și populația activă a țării reprezintă clasa care deține toate pârghiile pentru a lupta atât împotriva propagandei care vine din exterior, cât și celei din interior.

 „Așa țări ca Moldova trebuie să fie precaute. Populația uneori este vulnerabilă la propagandă. Oamenii nu pot să facă diferența între care știri sunt adevărate și care nu. În Lituania, noi avem oameni care se ocupă de sănătatea știrilor. Noi demult am început mișcarea împotriva propagandei sovietice”, a adăugat oficialul.

Republica Moldova a fost prima țară care a recunoscut independența Lituaniei de Uniunea Sovietică în anul 1990.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău