Cooperarea bilaterală cu SUA, discutată de președinta Maia Sandu cu ambasadorul Kent Logsdon

  • 16 Februarie 16:06
Cooperarea bilaterală cu SUA, discutată de președinta Maia Sandu cu ambasadorul Kent Logsdon

Președinta Maia Sandu a avut miercuri, 16 februarie, o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chișinău, E.S. Kent Logsdon, după înmânarea de către acesta a scrisorilor de acreditare în R.Moldova. Oficialii au discutat despre situația curentă din Republica Moldova și din regiune, precum și despre necesitatea de a spori cooperarea bilaterală cu SUA pe diverse dimensiuni.

Potrivit unui comunicat, șefa statului a exprimat interesul autorităților pentru dezvoltarea colaborării în domeniile economic, securitate și apărare, reziliență energetică și mediu.

Totodată, președinta Maia Sandu a ținut să mulțumească Statelor Unite pentru sprijinul oferit în consolidarea proceselor democratice din Republica Moldova, în acțiunile de combatere a corupției și pentru susținerea în realizarea unor proiecte de dezvoltare regională și de modernizare a țării.

Amintim că noul Ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a ajuns pe 7 februarie la Chișinău, însoțit de soția sa, Michelle.

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, noul Ambasador al SUA în Republica Moldova a fost șef de cabinet al subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie, și Mediu. Anterior a deținut funcția de Asistent Principal adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, șef adjunct al misiunii Ambasadei americane la Berlin, servind ca Însărcinat cu afaceri din ianuarie 2017 până în mai 2018. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,92
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:6,69 m/s
Mon
14
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău