CoolCola, Fancy și Street. Rusia clonează marile branduri de răcoritoare care s-au retras din țară din cauza războiului din Ucraina

  • 18 Mai 09:04
CoolCola, Fancy și Street. Rusia clonează marile branduri de răcoritoare care s-au retras din țară din cauza războiului din Ucraina

Ochakovo, un producător rus de băuturi, a anunțat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta și Sprite, care au părăsit piața rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina, scrie publicația The Moscow Times.

În locul mărcilor Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii vor putea alege dintre CoolCola, Fancy și Street, a anunțat, luni, producătorul rus de băuturi Ochakovo, scrie digi24.ro.

Cele trei mărci internaționale de sucuri au lipsit în mare parte de pe rafturile magazinelor rusești de când compania Coca-Cola și-a suspendat activitatea în Rusia în martie. 

Totuși, produsele Coca-Cola încă se găsesc în număr redus în magazine, dar prețurile au crescut exponențial, cu aproximativ 200% de la suspendarea activității companiei pe teritoriul rus.

CoolCola are „gustul renumit de cola”, a scris Ochakovo pe rețelele sociale. Între timp, sticlele companiei Ochakovo, respectiv Fancy, care are aromă de portocale, și Street, cu gust de lămâie și lime, imită schemele de culori ale mărcilor Fanta și Sprite.

Înființată în Uniunea Sovietică în 1978, Ochakovo produce în mare parte băuturi tradiționale rusești, precum fermentat pe bază de cereale și băutură cu miere cu un conținut scăzut de alcool medovukha.

Ochakovo nu este singura companie care a încercat să profite de suspendarea activității companiei Coca-Cola pe piața rusă. 

În aprilie, o companie producătoare de băuturi cu sediul în Orientul Îndepărtat al Rusiei, Slavda Group, a lansat Grink Cola, cu scopul de a încerca să cucerească inimile iubitorilor de suc acidulat ai Rusiei. De asemenea, în mai, în regiunea Komi din nordul Rusiei, fabrica Syktyvkarpivo și-a lansat propria marcă de suc acidulat, și anume Komi Cola.

Cu toate acestea, ambele alternative au primit un răspuns mixt din partea populației, clienții plângându-se că niciuna dintre băuturi nu este „dulce și acidulată”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,13 m/s
Thu
28
Fri
24
Sat
24
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău