Convorbirea telefonică dintre Putin și Zelenski a durat 20 de minute - precizează Kremlinul

  • 12 Iulie 2019 13:26
Convorbirea telefonică dintre Putin și Zelenski a durat 20 de minute - precizează Kremlinul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că prima convorbirea telefonică dintre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a avut loc în cursul zilei de joi, a durat 20 de minute și a fost o discuție "pragmatică", scrie RADOR.

"A fost prima conversație introductivă a celor doi președinți. A fost prima lor convorbire la telefon. Nu a mai existat un alt contact între ei" - a declarat reprezentantul Kremlinului. Potrivit lui Peskov, "conversația a fost destul de pragmatică" și a durat "aproximativ 20 de minute". De asemenea, Dmitri Peskov a subliniat importanța acestei prime conversații dintre Putin și Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut, joi, o primă discuție la telefon cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin - potrivit agenției ucrainene RBC, care citează presa rusă. Potrivit secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, conversația telefonică a avut loc la inițiativa părții ucrainene. Acesta a mai precizat anterior că Putin și Zelenski au discutat despre chestiuni ce țin de reglementarea situației din sud-estul Ucrainei și activitatea comună privind întoarcerea acasă a persoanelor aflate în detenție în cele două țări.

În plus, a menționat Peskov, în timpul convorbirii telefonice, cei doi lideri au ajuns la un acord privind continuarea acestor eforturi la nivel de experți. "A fost discutată și posibilitatea continuării contactelor în formatul Normandia" - a adăugat Dmitri Peskov. Convorbirea telefonică dintre Putin și Zelenski a fost confirmată și de serviciul de presă al Biroului Președintelui de la Kiev. Potrivit unui comunicat, "problema cheie discutată în timpul conversației telefonice dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin a fost eliberarea marinarilor ucraineni".

De asemenea, Kievul subliniază că Zelenski și Putin au discutat și despre "întoarcerea în Ucraina a altor cetățeni ucraineni care se află (în detenție, n.red) pe teritoriul Federației Ruse". Potrivit agenției RBC, aceasta este prima discuție între Putin și Zelenski de la alegerea acestuia din urmă în funcția de președinte al Ucrainei.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
32
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,1 m/s
Thu
25
Fri
26
Sat
24
Sun
23
Mon
22

Curs oficial BNM 05 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5899 0.0419
USD 16.6432 -0.0281
RON 4.0514 0.0083
UAH 0.5992 -0.0007
RUB 0.2255 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău