Convorbire Donald Trump - Shinzo Abe privind extinderea sistemului de apărare pentru Japonia

  • 03 Februarie 2018 09:05
Convorbire Donald Trump - Shinzo Abe privind extinderea sistemului de apărare pentru Japonia

Președintele SUA Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au discutat vineri aspecte privind extinderea sistemului de apărare antirachetă, precum și alte eforturi de a consolida apărarea Japoniei, a anunțat Casa Albă în contextul intensificării tensiunilor privind programul nuclear nord-coreean, relatează Reuters.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Trump și Abe au „convenit de asemenea asupra necesității de a accelera campania de presiune internațională maximă pentru denuclearizarea Coreei de Nord”, a anunțat Casa Albă.

Convorbirea are loc în contextul în care emisarul special al SUA pentru Coreea de Nord, Joseph Yun, a declarat joi, la Tokyo, că toate opțiunile rămân deschise în ce privește soluționarea crizei nucleare nord-coreene, menționând însă că nu crede că opțiunea militară este aproape.

Potrivit emisarului special, SUA încearcă o rezolvare pașnică a crizei, iar diplomația este opțiunea preferată.

Declarațiile lui Yun survin la o zi după ce președintele american Donald Trump a numit 'depravată' conducerea Coreii de Nord și a afirmat că programul nuclear al Phenianului 'ar putea amenința foarte curând' teritoriul SUA, angajându-se să prevină această evoluție, fără a oferi detalii.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău