Convoiul funerar cu sicriul lui Nelson Mandela a trecut pe străzile din Pretoria

  • 11 Decembrie 2013 14:46
Convoiul funerar cu sicriul lui Nelson Mandela a trecut pe străzile din Pretoria

Convoiul funerar cu sicriul lui Nelson Mandela a trecut, miercuri, 12 decembrie, pe străzile capitalei sud-africane Pretoria, pentru un ultim omagiu, și a sosit la sediul executivului, în fața căruia s-au adunat mai multe sute de oameni.

Începând cu orele amiezii, ușile executivului vor fi deschise publicului larg care va avea acces în amfiteatru pentru un ultim omagiu. Același program, procesiunea funerară pe străzi și expunerea sicriului la guvern pentru marele public, va fi respectat și joi și vineri.

Sâmbătă, după un ultim rămas bun de la partidul său, Congresul Național African, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nelson Mandela va pleca spre Qunu, localitate situată la 900 km sud de capitală, unde va fi înhumat duminică, punându-se astfel punct final funeraliilor naționale.

Nelson Mandela s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, săptămâna trecută, la reședința sa din Johannesburg. El a fost primul președinte de culoare al Africii de Sud, ales prin vot universal. A exercitat această funcție din 1994 până în 1999. Pentru lupta sa împotriva apartheidului și colonialismului a fost recompensat cu premiul Nobel pentru Pace în 1993.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău