Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind violența și hărțuirea la locul de muncă, ratificatată de Legislativ

  • 28 Decembrie 2023 15:11
Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind violența și hărțuirea la locul de muncă, ratificatată de Legislativ

Parlamentul a ratificat Convenția Organizației Internaționale a Muncii (OIM) nr. 190 privind violența și hărțuirea în lumea muncii. PROIECTUL de lege care prevede acest lucru a fost votat, în două lecturi, de deputați, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 28 decembrie 2023, relatează serviciul de presă al Legislativului.

Convenția este primul instrument internațional care stabilește standarde specifice, aplicabile la nivel mondial, privind combaterea hărțuirii și a violenței legate de muncă și care specifică măsurile necesare din partea statelor și a altor actori relevanți. Documentul protejează lucrătorii din economia formală și informală, inclusiv voluntari, stagiari și ucenici.

Ratificarea și implementarea de către Republica Moldova a Convenției va contribui la perfecționarea legislației în domeniu și la soluționarea mai multor probleme apărute în practică.

Convenția Organizației Internaționale a Muncii nr. 190 privind violența și hărțuirea în lumea muncii a fost adoptată la Geneva, la 21 iunie 2019 și a intrat în vigoare la 25 iunie 2021. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de 36 de state, printre care figurează Grecia, Albania, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie și Canada.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău