Controversatul procuror Igor Popa, persoană de încredere pentru Alexandr Stoianoglo: „Cu el aș pleca în recunoaștere” (Anticoruptie)

  • 06 Septembrie 2021 09:46
Controversatul procuror Igor Popa, persoană de încredere pentru Alexandr Stoianoglo: „Cu el aș pleca în recunoaștere” (Anticoruptie)

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că are încredere deplină în șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, fost adjunct al procurorului general în perioada guvernării PDM de sub conducerea lui Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu, distribuit pe portalul www.privesc.eu, informează Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, întrebat de jurnalistul Artur Efremov cu cine dintre procurorii Mircea Roșioru (procuror general adjunct n.r.), Igor Popa și Ion Caracuian (șeful PCCOCS n.r.) ar merge în recunoaștere, Alexandr Stoianoglo a spus că are încredere în toți trei. „Eu îi cunosc pe toți acești trei procurori. În caz de apariție a unor materiale, noi le dăm o apreciere de drept. Eu pot să spun că cu fiecare din acești trei procurori eu aș putea să mă duc în recunoaștere. Eu am încredere în acești procurori. Aceștia fac parte din mediul profesioniștilor, sunt oameni care își respectă cuvântul”, a argumentat procurorul general.

Alexandr Stoianoglo a făcut aluzie la investigațiile jurnalistice despre procurorul Igor Popa, dând de înțeles că nu ar fi probate. „Din păcate, unii, la diferite etape, fac anumite interpretări, nu le convine ceva. Noi suntem deschiși, suntem gata să investigăm orice material despre fiecare procuror și dacă vom găsi un motiv cât de mic pentru ca să reacționăm, noi vom reacționa. Nu trebuie să existe dubii în această privință. Dar eu vreau să mai spun că doresc ca acuzațiile aduse să fie obiective, bazate pe probe, dar să nu prezinte niște reglări de conturi”, a explicat șeful Procuraturii Generale.

Sursa citată amintește că Igor Popa s-a remarcat în perioada guvernării comuniste a lui Vladimir Voronin, când era șef de secție în Procuratura Generală, prin intentarea dosarelor penale pe numele liderilor din opoziție. În urma evenimentelor din aprilie 2009, Igor Popa a condus grupul de anchetă, format din procurori și polițiști, atunci fiind torturați mai mulți tineri în comisariate. Igor Popa a fost autorul inițiativei ca judecătorii de instrucție să meargă în comisariate pentru a decide asupra eliberării mandatelor de arestare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău