Controversat ex-ministru de Externe al Austriei - „jurnalist” la Russia Today, instrumentul de propagandă al Kremlinului

  • 10 Mai 19:00
Controversat ex-ministru de Externe al Austriei - „jurnalist” la Russia Today, instrumentul de propagandă al Kremlinului

Cotroveresele se țin lanț de fostul ministru de externe al Austriei, Karin Kneissl,reprezentantă a formațiunii de extrema-dreaptă,FPÖe. Aceasta ar fi devenit publicist al postului Russia Today, considerat unul dintre cele mai puternice instrumente media de propagandă ale Kremlinului, scrie kurier.at, citat de g4media.ro.

Potrivit sursei citate,  Karin Kneissl stârnea revolta austriecilor în vara lui 2018, după ce în spațiul public a apărut înregistrarea video de la nunta sa, la care a participat și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Din postura de ministru șef al diplomației austriece – țară care exercita la momentul respectiv președinția prin rotație a Consiliului UE – ea a dansat cu Putin, din imagini reieșind și cum  îi făcea reverențe liderului rus.

Înregistrare respectivă a fost postată pe internet de canalul de televiziune RT (ex-Russia Today, responsabil de apărarea punctului de vedere al Kremlinului în străinătate).

„Astăzi, Karin Kneissl a revenit la postura de scriitor independent și analist politic, angajându-se tocmai la canalul Russia Today”, precizează kurier.at.

Kneissl a publicat vineri prima sa coloană, intitulată „O mașină ca simbol”, pe tema mașinii și importanței acesteia pentru dezvoltarea economică în și după criza provocată de Coronavirus.

Potrvit sursei citate, Karin Kneissl nu consideră că angajementul ei ar însemna o cooperare permanentă cu mediul rus: „Nu sunt unul dintre cei care doresc să se exprime în mod regulat. Fac acest lucru numai dacă există context, dacă sunt tematici, când mă pot exprima ferm, când am o analiză de oferit”, a spus ea pentru APA.

Președintele rus, Vladimir Putin, a petrecut aproape două ore la nunta Karinei Kneissl, în august, 2018, eveniment care a avut loc la Gamlitz, un sat viticol din regiunea Graz, în sud-estul Austriei. Liderul rus a fost apoi condus la aeroport de premierul conservator Sebastian Kurz, care a formase o coaliție cu FPÖe (formațiune legată printr-un acord de parteneriat cu formațiunea Rusia Unită a lui Vladimir Putin).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,6 m/s
Sat
24
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău