Control comun la vama Leușeni-Albița după principiul „oprire unică”

  • 27 Septembrie 2022 19:37
Control comun la vama Leușeni-Albița după principiul „oprire unică”

Traversarea frontierei de stat Leușeni-Albița va fi facilitată în baza unui acord cu autoritățile din România. Timpul de așteptare în punctul de trecere al frontierei va fi redus prin efectuarea controlului comun moldo-român în baza principiului „oprire unică”. Prima rundă de negocieri asupra Acordului cu Guvernul României deja a avut loc, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Interne menționează că realizarea activității comune va ajuta la sporirea capacităților instituționale ale autorităților de frontieră, precum și la armonizarea procedurilor de control la standardele Uniunii Europene. Acordul va contribui și la garantarea securității frontierei dintre Republica Moldova și România, precum și la asigurarea securității naționale, prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere organizate.

Procesul de negociere asupra textului acordului va continua prin organizarea mai multor runde de negocieri în perioada următoare. Sunt implicați reprezentanții mai multor instituții de stat, printre care și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Serviciului Vamal, Ministerului Justiției, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău