Control al activității taximetriștilor. În doar câteva ore, peste 16 taximetriști s-au ales cu procese-verbale pentru diferite încălcări

  • 21 Mai 2019 16:59
Control al activității taximetriștilor. În doar câteva ore, peste 16 taximetriști s-au ales cu procese-verbale pentru diferite încălcări

În R.Moldova a demarat o operațiune privind controlul activității taximetriștilor. Aceasta este desfășurată de Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu Agenția Națională Transport Auto pe întreg teritoriul țării, care va continua până la data de 31 mai.

Operațiunea are drept scop de a verifica legalitatea activității de taximetrie și anume exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale Regulamen tului Circulației Ruriere, factori ce duc la accidente rutiere cu implicare acestora.

În doar câteva ore, în capitală, 16 taximetriști s-au ales cu procese-verbale pentru diferite încălcări. De la începutul acestui an, pe teritoriul țării au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu două persoane decedate, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale.

Totodată, 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație. MAI recomandă cetățenilor că, atunci când sunt pasageri într-un automobil de regim TAXI și observă situații neobișnuite sau șoferul are un comportament dubios, să apeleze la numărul unic 112.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău