Controale inopinate la Piața Centrală: A fost depistată o specie rară de pește, inclusă în Cartea Roșie, vândut cu 50 de lei, kilogramul

  • 22 Ianuarie 2020 11:09
Controale inopinate la Piața Centrală: A fost depistată o specie rară de pește, inclusă în Cartea Roșie, vândut cu 50 de lei, kilogramul

Inspectorii din cadrul STSA Chișinău, în comun cu Inspectorii din cadrul Ministerului Mediului, Serviciul Piscicol, au efectuat controale inopinate în baza informației mass media, la punctele de comercializare a peștelui viu din Piața Centrala și alte piețe agroalimentare din municipiul Chișinău.

In rezultatul controalelor efectuate s-au depistat 2 exemplare de pește ”vîrezub” (Ritlus frisii) la un agent economic.

Pestele a fost retras din comerț,  fiind întocmit un proces verbal cu privire la contravenție.

Anterior presa a scis că pe tarabele din Piața Centrală moldovenii pot procura specii de pește care se întâlnesc în Cartea Roșie a Moldovei la prețul de doar 50 lei/kg.

Descoperirea a fost făcută de ecologul Ilia Trombițchi. Acesta a rămas uimit de cele văzute și a procurat doi pești pentru a se asigura că nu se înșală. S-a dovedit că peștele vândut ilegal este o specie rară numită Babușcă pontică, care a fost găsită cu ușurință de ecolog în Cartea Roșie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău