Contre în aer între ruși și americani în Marea Mediterană

  • 05 Iunie 2019 12:25
Contre în aer între ruși și americani în Marea Mediterană

O aeronavă americană a fost interceptată de trei ori în doar trei ore de o aeronavă rusească în spațiul aerian internațional deasupra Mării Mediterane marți, conform conducerii Flotei A 6-a Americane, relatează CNN.

Pe 4 iunie 2019, o aeronavă P-8A Poseidon care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Mediterane a fost interceptat de un SU-35 rusesc de trei ori în cursul a 175 de minute”, spune cei de la Flota A 6-a într-o declarație.

A doua dintre cele trei interacțiuni a fost „determinată ca fiind periculoasă” din cauza faptului că aeronava rusească „a făcut o trecere la mare viteză chiar în față avionului american, care ne-a pus piloții și echipajul într-o situație riscantă”. Aeronava americană s-a menținut în standardele internaționale și nu a „acționat de măsură să provoace un astfel de răspuns din partea rușilor”, se mai arată în declarație.

Având în vedere că aeronava rusească opera în spațiul aerian internațional, această interacțiune a fost iresponsabilă. Ne așteptăm ca aceștia (n.r. - rușii) să se comporte conform standardelor internaționale stabilite pentru a asigura siguranța și prevenirea incidentelor”, au mai spus americanii.

Interacțiunea dintre cele două aparate de zbor se înscrie într-o serie de „confruntări” din piloții americani și ruși. Luna trecută, aeronavele americane F-22 au interceptat 4 bombardiere rusești și două SU-35 în spațiul aerian internațional în apropierea coastei americane din Alaska. Zborurile bombardierele sunt percepute de oficialii americani ca fiind parte a unui efort mai larg al Moscovei de a-și antrena forțele militare pentru o potențială criză dar și pentru a trimite un mesaj de forță adversarilor săi.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău