Contrar lui Donald Trump, Joe Biden menține baze militare în Europa

  • 07 August 2021 11:41
Contrar lui Donald Trump, Joe Biden menține baze militare în Europa

Armata americană a anunțat vineri că renunță să restituie guvernelor german și belgian șase instalații militare, citând, fără a numi Rusia, ''nevoi tot mai mari în teatrul european'', relatează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia, într-o primă fază, de a închide aceste șase obiective a fost luată în 2010 și 2015, iar proiectul de întreținere a acestora nu este, prin urmare, legat de intenția fostului președinte Donald Trump de a reduce prezența militară americană în Germania, care îngrijorase foarte mult Berlinul și nu a fost niciodată pusă în aplicare.

Președintele american Joe Biden, care consideră Rusia ca o amenințare serioasă la adresa securității europene, a revenit deja asupra planului predecesorului său Donald Trump.

Efectivele armatei americane în Germania au crescut chiar ușor în ultimele luni. La sfârșitul lunii martie, erau peste 35.000 de soldați și familiile lor, repartizați la 21 de baze militare în toată țara.

Cele șase baze în cauză sunt cazărmi secundare, depozite și spații de birouri, a precizat vineri, într-un comunicat, comandamentul armatei terestre americane din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău