Contraofensiva ucraineana este "departe de a fi un eșec". Generalul Mark Milley explică de ce ucrainenii întârzie să acționeze

  • 19 Iulie 2023 11:09
Contraofensiva ucraineana este

Șeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a explicat că ritmul lent al contraofensivei ucrainene, care durează de cinci săptămâni, nu înseamnă că aceasta a eșuat și că mai sunt încă multe bătălii de dus. Milley a făcut această declarație marți, în urma unei reuniuni a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, transmite Evropeiska Pravda.

Milley a reamintit că Rusia a avut la dispoziție câteva luni pentru a construi o linie de apărare cuprinzătoare cu câmpuri de mine și fortificații și, în ciuda situației dezamăgitoare din armata rusă, câmpurile de mine sunt cele care le permit să continue să lupte, scrie Defense Romania.

În același timp, a adăugat generalul american de rang înalt, Ucraina nu a desfășurat încă o parte semnificativă a rezervelor pregătite pentru contraofensivă, concentrându-se pe "un progres lent, constant și sigur prin câmpurile de mine".

Contraofensiva este departe de a fi un eșec

,,Ofensiva a încetinit. De ce? Pentru că războiul real este diferit de războiul ''pe hârtie''. Implică oameni reali și echipamente reale, precum și câmpuri minate reale în care mor oameni. Când se întâmplă acest lucru, unitățile încetinesc - și pe bună dreptate - pentru a supraviețui și a trece prin aceste câmpuri minate", a declarat Milley.

,,În opinia mea, aceasta (contraofensiva - n.r.) este departe de a fi un eșec. Cred că este prea devreme pentru a trage concluzii, pentru că mai sunt încă multe bătălii de purtat. Așa cum am spus (războiul - n.r.), va fi lung, dificil și sângeros", a adăugat generalul american.

Milley a mai spus că statele care fac part din ''coaliția Ramstein'' au antrenat în comun 17 brigăzi de luptă și peste 63.000 de soldați pentru contraofensivă.

Trebuie remarcat faptul că Pentagonul a comentat anterior afirmațiile potrivit cărora contraofensiva forțelor armate ucrainene avansează într-un ritm mai lent decât se aștepta.

Anterior, secretarul american al apărării Lloyd Austin, în deschiderea celei de-a 14-a reuniuni a grupului de contact privind apărarea Ucrainei, a dat asigurări că aliații nu se vor opri până când Ucraina nu va primi armele și munițiile de care are nevoie.

Formatul Ramstein, care reunește peste 50 de țări, a fost lansat pentru a oferi sprijin colectiv Ucrainei pentru a răspunde nevoilor de apărare ale armatei ucrainene în fața unei invazii rusești la scară largă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău