Contractul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reziliat. APP cere restituirea bunurilor

  • 10 Iulie 2020 15:57
Contractul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reziliat. APP cere restituirea bunurilor

Pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „AVIA INVEST” și a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

La data de 30 august 2013, Agenția Proprietății Publice a încheiat Contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent nr. 4/03 cu SRL „AVIA INVEST”.

Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanțarea concesiunii pe tot termenul contractului în volumul și termenele prevăzute, prin constituirea garanției de bună execuție a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.

SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional atât pentru Etapa I investițională cât și pentru Etapa II, acumulînd restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 mln. EUR.

Pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garanția de bună execuție a contractului de concesiune a expirat la 31.12.2019, iar SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 000 000 EUR.

La data 14.04.2020, Agenția Proprietății Publice a expediat notificarea preliminară nr. 09-056-1714 și a solicitat SRL „AVIA INVEST” executarea obligațiilor contractuale privind constituire a garanției de bună execuție a contractului acordîndu-se o perioadă de rezoluție, de 60 de zile, în care SRL „AVIA INVEST” urma să constituie o garanție valabilă de bună execuție a contractului de concesiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău