Contractul cu firma off-shore privind furnizarea celor 31 de autobuze a fost semnat, anunță Primăria Chișinău

  • 20 Februarie 2019 13:06
Contractul cu firma off-shore privind furnizarea celor 31 de autobuze a fost semnat, anunță Primăria Chișinău

Contractul de achiziționare a celor 31 de autobuze marca „ISUZU" a fost semnat, anunță Primăria Chișinău.

Contractul în valoare de 78 milioane de lei a fost încheiat între „Parcul Urban de Autobuze" (PUA) și dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze „ISUZU" din Turcia, Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd., din surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019. 

Vitalie Copaci, șeful PUA a menționat că achiziția prevede unități noi, lucru specificat în garanția distribuitorului. „Avem garanția dealerului că autobuzele sunt noi, anul de producere 2017-2018, ceea ce a fost prezentat în oferta furnizorului. N-a fost prioritar achiziționarea celor mai ieftine autobuze din aspect juridic, dar evaluarea a fost din punct de vedere tehnico-economic", a precizat directorul PUA.

Serghei Daradur, reprezentant oficial al Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri în Republica Moldova, a declarat că prețul unităților pentru PUA este mai avantajos decât cel oferit pentru livrări în alte state europene. „Asemenea model de autobuz a fost vândut în România, Azerbaijan și Țările Baltice, cu 150 - 200 mii Euro per unitate, față de 130 mii Euro pentru Moldova".

Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport", standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire etc.

Același model de autobuze au fost achiziționat anul trecut de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România. 

Compania ceare a câștigat licitația, „Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta. Compania respectivă are doi asociați – Kazim Erarslan (cota de 99%) și Mehmet Gultekin (1%), iar domeniul de activitate nu este transportul public sau producerea de autobuze, ci produse software și programare, după cum e precizat și în documentele anexate la ofertă, potrivit mold-street.com. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău