Contractele de procurare a energiei electrice, avizate de ANRE

  • 31 Martie 2020 16:05
Contractele de procurare a energiei electrice, avizate de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a avizat contractele de procurare a energiei electrice, între SA „Energocom”, ÎCS „Premier Energy”, ÎCS ,,Premier Energy Distribution” SA, ÎS „Moldelectrica”, SA „Red Nord” și SA „FEE-Nord”, transmite IPN.

Prețul pentru 1 kWh de energie electrică constituie 0,0499 dolari sau cu 9% mai puțin decât în anul 2019. Contractele sunt valabile pentru o perioadă de trei luni – 1 aprilie - 30 iunie inclusiv.

Obiectul contractelor reprezintă procurarea energiei și puterii electrice pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor de energie electrică din rețelele electrice de transport, de distribuție, dar, și pentru acoperirea necesităților de consum.

Conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 24 martie, care a instituit derogări de la principiul transparenței și nediscriminării la încheierea contractelor stabilite în Legea cu privire la energia electrică, a fost instituită o procedură specială de procurare a energiei electrice pe perioada stării de urgență.

Societății pe acțiuni „Energocom” i-a fost impusă obligația de serviciu public de furnizare a energiei electrice. Întreprinderea va acoperi 100% din necesitățile furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuție, operatorului sistemului de transport și altor participanți ai pieței de energie electrică – dintr-o singură sursă – pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea prelungirii termenului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău