Contract de reabilitare pentru 30 km de drum, de pe traseul Bălți- Sărăteni

  • 02 Martie 2015 16:56
Contract de reabilitare pentru 30 km de drum, de pe traseul Bălți- Sărăteni

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a semnat astăzi un contract de reabilitare a două sectoare de drum de pe traseul Bălți – Sărăteni, cu lungimea de 30 km.

Compania care a câștigat licitația este din Portugalia, iar valoarea proiectului este 36,3 milioane de euro. Banii sunt dintr-un credit oferit de BERD cu o perioadă de returnare de 15 ani și o dobândă de 1,3 la sută.

Lucrările vor începe în decursul a 2-3 luni și vor dura, conform contractului, timp de 2 ani, a declarat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

„Pe aceste sectoare de drum se vor efectua lucrări de lărgire a drumului, acces în curți, trotuare. Dat fiind faptul că avem alunecări de teren, va fi consolidat terasamentul”, a menționat Vasile Botnari.

Pentru anul 2015 sunt planificate licitații pentru reconstrucția a 16 sectoare de drum, cu o lungime totală de 330 km, cu o finanțare de 287 de milioane de euro. Totodată, aproximativ 400 de km de drum vor fi în lucru pe parcursul acestui an, a subliniat ministrul Transporturilor. Între altele, este planificată realizarea studiului de fezabilitate și proiectarea reparațiilor a trei sectoare de drum din centura orașului Chișinău.

Ministrul Vasile Botnari a mai anunțat că 2 companii de construcții care nu și-au onorat obligațiunile au fost sancționate cu penalități în valoare de 4,2 milioane euro.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău