Contract de împrumut pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”

  • 20 Octombrie 2020 19:00
Contract de împrumut pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”

Întreprinderea municipală „Regia Autosalubritate” va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de nouă milioane de euro și de un grant de cinci milioane de euro, în scopul implementării proiectului „Deșeuri solide Chișinău”. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat de Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Termenul de rambursare a creditului este de 12 ani, inclusiv trei ani perioada de grație.

Într-un comunicat de presă al Primăriei se menționează că sursa de finanțare pentru rambursarea împrumutului bancar, a dobânzii și comisioanele va fi asigurată prin ajustarea anuală a tarifelor pentru colectarea și transportarea deșeurilor.

Contribuția municipalității pentru susținerea proiectului este de 7,96 milioane de uro, dintre care 1,5 milioane au fost deja investiți.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări privind recultivarea gunoiștii provizorii de la Ciocana, dar și securizarea poligonului de la Țânțăreni în corespundere standardelor UE. Este vorba și despre investiții în renovarea infrastructurii comunei Țânțăreni, precum și modernizarea parcului de autospeciale, cât și a infrastructurii pentru transportarea deșeurilor din oraș. De asemenea, urmează să fie modernizată stația de transfer și instalată o linie de sortare manuală a deșeurilor reciclabile, colectate separat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău