Contrabanda cu țigări la frontiera moldo-română a scăzut

  • 07 Decembrie 2012 11:50
Contrabanda cu țigări la frontiera moldo-română a scăzut

Potrivit datelor statistice, în luna noiembrie țigările din Republica Moldova sunt pe ultimul loc ca prezență pe piața ilicită din România.

Contrabanda cu țigări la frontiera dintre Republica Moldova și România a scăzut semnificativ în ultimii doi ani și este sub nivelul mediu european, datorită colaborării dintre autorităților vamale ale celor două state, au declarat irectorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Balițchi, și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, conducătorul Autorității Naționale a Vămilor din România, Dorel Fronea.

Potrivit  datelor statistice, în luna noiembrie țigările din Republica Moldova sunt pe ultimul loc ca prezență pe piața ilicită din România.

Această scădere a avut loc pe fundalul intensificării activităților de control și antifraudă întreprinse de Serviciul Vamal din Republica Moldova și susținute de Autoritatea vamală din România, potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal.

Cei doi oficiali au anunțat despre lansarea procedurilor simplificate de trecere a frontierei de către cetățenii în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, vor fi depuse eforturi pentru a reduce timpul de traversare a frontierei și evitarea cozilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău