Continuarea sprijinului pentru Republica Moldova pe calea aderării la UE, discutată de miniștrii de externe ai României și Greciei

  • 23 August 11:38
Continuarea sprijinului pentru Republica Moldova pe calea aderării la UE, discutată de miniștrii de externe ai României și Greciei

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut joi, 22 august 2024, o convorbire telefonică cu omologul elen, George Gerapetritis. Unul dintre subiectele discutate de cei doi oficiali a fost continuarea sprijinului pentru Republica Moldova pe calea aderării la UE.

Oficialul român a transmis apreciere pentru relațiile bilaterale excelente, bazate pe legături istorice, culturale și interumane puternice. A salutat agenda bogată de contacte politico-diplomatice, precum și dialogul constructiv în cadrul NATO și al UE.

Ministrul Luminița Odobescu a evidențiat tendința ascendentă a schimburilor comerciale și a punctat o serie de domenii în care potențialul de cooperare poate fi consolidat, printre care producția de energie din surse regenerabile sau dezvoltarea infrastructurii de transport, în contextul participării României și Greciei în formate regionale trilaterale și cvadrilaterale care vizează proiecte de interconectare strategică.

Omologul elen a transmis, în mod special, mulțumiri și aprecierea pentru cooperarea în domeniul protecției civile, evidențiind participarea solidă a României la operațiunile de stingere a incendiilor din Grecia și în acest an.

În cadrul convorbirii, cei doi oficiali au avut, de asemenea, un schimb aprofundat de opinii în privința situației din Orientul Mijlociu.

Cei doi miniștri au convenit continuarea dialogului și coordonării în cadrul unei întrevederi în perioada următoare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
18
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău