Continuă acțiunile de urmărire penală în dosarele AIPA. Șefa Secției Teritoriale Bălți a Agenției și un administrator, reținuți de CNA

  • 07 Februarie 12:13
Continuă acțiunile de urmărire penală în dosarele AIPA. Șefa Secției Teritoriale Bălți a Agenției și un administrator, reținuți de CNA

Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă. Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA, în comun cu procurorii anticorupție din cadrul oficiului Nord, au desfășurat percheziții, în această dimineață, la domiciliul și biroul de serviciu ale șefei Secției Teritoriale Bălți a Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură și la domiciliul unui administrator care desfășoară activitate în domeniul agriculturii în zona din Nord a statului, anunță CNA.

În urma acțiunilor de astăzi, 8 februarie, au fost ridicate mijloace financiare ( 31 000 de lei); contracte; ordine de plată și facturi fiscale, care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice, complice la infracțiune și care acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune; certificate, ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile.  
 
Astfel, până în prezent, a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârșite: corupere pasivă, activă, trafic de influență și spălare de bani.
 
Amintim că, pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în zeci de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
9
Tue
4
Wed
3
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău