Contingentul KFOR-15 al Armatei Naționale și-a început activitatea în Kosovo

  • 14 Iulie 2021 13:53
Contingentul KFOR-15 al Armatei Naționale și-a început activitatea în Kosovo

Militarii din cel de-al cincisprezecelea contingent al Armatei Naționale, detașat recent în operațiunea de menținere a păcii KFOR, au preluat astăzi atribuțiile pacificatorilor moldoveni care și-au încheiat mandatul în Kosovo, comunică MOLDPRES.

Evenimentul de transfer de autoritate a avut loc pe teritoriul Bazei multinaționale „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, în prezența conducerii Comandamentului Regional Vest (Regional Command-West).

În cadrul evenimentului, locotenent-colonelul Anton Anghelcev, comandant al KFOR-14, a predat drapelul și responsabilitățile funcției locotenent-colonelului Victor Goja, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni.

Contingentul KFOR-15 al Armatei Naționale este format din 41 de militari care vor executa operațiuni de pază și apărare a obiectivelor de importanță strategică, misiuni de asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia”,a Mănăstirii Decane, precum și de cercetare de geniu și depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău