Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului R.Moldova la APCE, respinsă ca fiind nefondată

  • 29 Ianuarie 11:38
Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului R.Moldova la APCE, respinsă ca fiind nefondată

Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost respinsă ca fiind nefondată

Potrivit unui comunicat al Parlamentului,  împuternicirile delegației au fost ratificate cu votul majorității membrilor Comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE.

Fracțiunea Partidului Șor deține, conform hotărârii Parlamentului, un mandat în componența delegației la APCE. Totodată, această fracțiune, care a încercat să conteste împuternicirile delegației Parlamentului Republicii Moldova, a  refuzat nominalizarea unui membru al delegației. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Bătrâncea, acest lucru a fost făcut deliberat pentru a manipula opinia publică internațională.

Egidijus Vareikis, deputat din Lituania, coraportorul APCE pentru R. Moldova a susținut ratificarea împuternicirilor delegației, fără întocmirea unui raport la subiect. Această propunere a fost susținută de delegații parlamentelor naționale la APCE. Nicole Trisse, deputat francez, a subliniat că APCE nu operează cu nume concrete deoarece o asemenea practică vine în contradicție cu regulile organizației.
„Membrii comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE au fost unanimi față de respectarea întocmai a Regulamentului APCE de către Parlamentul Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul Legislativului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
7,9 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:1,5 m/s
Thu
6 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
4 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 19 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0986 -0.0309
USD 17.6421 -0.0075
RON 3.9935 -0.0121
UAH 0.7232 0.0011
RUB 0.2766 -0.0020
Arhivă Radio Chișinău