Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului R.Moldova la APCE, respinsă ca fiind nefondată

  • 29 Ianuarie 2020 11:38
Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului R.Moldova la APCE, respinsă ca fiind nefondată

Contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost respinsă ca fiind nefondată

Potrivit unui comunicat al Parlamentului,  împuternicirile delegației au fost ratificate cu votul majorității membrilor Comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE.

Fracțiunea Partidului Șor deține, conform hotărârii Parlamentului, un mandat în componența delegației la APCE. Totodată, această fracțiune, care a încercat să conteste împuternicirile delegației Parlamentului Republicii Moldova, a  refuzat nominalizarea unui membru al delegației. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Bătrâncea, acest lucru a fost făcut deliberat pentru a manipula opinia publică internațională.

Egidijus Vareikis, deputat din Lituania, coraportorul APCE pentru R. Moldova a susținut ratificarea împuternicirilor delegației, fără întocmirea unui raport la subiect. Această propunere a fost susținută de delegații parlamentelor naționale la APCE. Nicole Trisse, deputat francez, a subliniat că APCE nu operează cu nume concrete deoarece o asemenea practică vine în contradicție cu regulile organizației.
„Membrii comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE au fost unanimi față de respectarea întocmai a Regulamentului APCE de către Parlamentul Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul Legislativului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău