Contagierile cu COVID-19 au scăzut la nivel global cu 12% în ultima săptămână

  • 16 Iunie 2021 15:30
Contagierile cu COVID-19 au scăzut la nivel global cu 12% în ultima săptămână

Contagierile globale de COVID-19 la nivel global au scăzut cu 12% în ultima săptămână, cu peste 2,6 milioane de noi cazuri raportate, cea mai scăzută incidență înregistrată din februarie, potrivit raportului epidemiologic săptămânal publicat miercuri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Toate zonele lumii au înregistrat o scădere a cifrelor, cu excepția Africii, care a raportat o creștere de 44% în ultimele șapte zile, precum și o creștere a numărului de morți. Este vorba de a treia săptămână consecutivă în care regiunea africana înregistrează o creștere marcantă a numărului de contagieri, mai ales în țările din nordul, sudul și estul continentului.

Numărul deceselor la nivel global s-a menținut înalt în ultima săptămână cu peste 42.000 de decese, chiar dacă s-a înregistrat o scădere cu 2% față de cea precedentă.

În ce privește regiunile, cele care au raportat cele mai mari scăderi au fost Asia de Sud-Est, cu 27% mai puține cazuri față de cea precedentă, Europa, cu 13% mai puține, și Asia de Est cu o scădere de 10%, potrivit datelor OMS.

De asemenea, continentul american și Orientul Mijlociu au raportat cifre similare cu cele precedente, cu o scădere de 4% și respectiv 5% a numărului de cazuri.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că deși pandemia începe să dea semne de regres în multe țări, iar mortalitatea a scăzut pentru a șasea săptămână consecutiv, multe națiuni au probleme de acces la vaccinuri, în condițiile răspândirii noilor variante și a colapsului unor sisteme sanitare.

Țările cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate săptămâna trecută au fost India (630.650 noi cazuri, o scădere de 31%), urmată de Brazilia (454.710) și Columbia (176.661) cu cifre similare săptămânii anterioare, și de SUA cu 105.019 de contagieri (o creștere de 6%).

Potrivit datelor OMS, au fost administrate până în prezent peste 2,3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 pe întreaga planetă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău