Consumatorii sunt îndemnați să semnaleze consumul fraudulos de apă

  • 17 Septembrie 2020 09:26
Consumatorii sunt îndemnați să semnaleze consumul fraudulos de apă

Consumatorii sunt îndemnați să semnaleze consumul fraudulos de apă și conectările neautorizate la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare. SA „Apă-Canal Chișinău” precizează, într-un comunicat de presă, că acest lucru poate fi făcut printr-un simplu mesaj sau apel telefonic. Apelul vine ca urmare a multiplelor nereguli depistate în timpul controalelor efectuate de către specialiștii ACC, transmite IPN.

Persoanele care dețin informații pot suna la numărul de încredere: +373 (22) 256-980 sau pot expedia un mail pe adresa electronică [email protected] sau [email protected]. De asemenea,pot expedia un e-mail cu numărul de telefon, iar angajații întreprinderii vor reveni cu un apel.

Potrivit ACC, intervențiile neautorizate la rețelele de apeduct și canalizare pot provoca deconectări și  avarii în lanț, ceea ce aduce pierderi financiare întreprinderii.

Conform Codului Contravențional, branșarea și racordarea la canalizare fără avizul operatorului este considerată clandestină și atrage, conform legislației în vigoare, răspundere contravențională, administrativă sau penală, după caz, atât pentru utilizator, cât și pentru executantul lucrării. Pe de altă parte, toți cei prinși că fură sau încearcă să fure apă, riscă, pe lângă amenzi, și întocmirea unor dosare penale pentru furt, atenționează furnizorul. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău