Consumatorii pot încheia contracte directe cu furnizorul de apă

  • 16 Februarie 2021 14:04
Consumatorii pot încheia contracte directe cu furnizorul de apă

Furnizorul de apă optează pentru încheierea contractelor directe cu consumatorii, care urmează să solicite acest lucru. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, pe parcursul anului trecut, au fost depuse 3 880 de cereri privind încheierea contractelor directe de prestare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, transmite IPN.

Furnizorul precizează că au fost încheiate contracte directe de furnizare sau prestare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare cu 2 358 de proprietarii de apartamente din 55 de blocuri locative. Toate cererile depuse vor fie examinate de către operator, ulterior, în cazul în care sunt îndeplinite cumulativ cerințele legale, vor fi încheiate contracte directe cu fiecare solicitant.

În conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, a fost elaborat un proiect de contract de furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare.

„În acest context, recomandăm fiecărui proprietar de apartament în parte, cât și administratorilor blocurilor locative să pregătească setul de acte necesare pentru încheierea contractelor directe de furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, cu prezentarea acestora la sediul operatorului, din strada Albișoara, 38. Programul de lucru este de luni până joi, între orele 08.00 și 17.00, iar vineri de la ora 08.00 până la ora 15.45”, precizează ACC într-un comunicat de presă.

În setul de acte trebuie să se regăsească cererea formular, cu anexarea copiei actului de identitate și a copiei titlului de proprietate sau a altui document care atestă deținerea imobilului care face obiectul locului de consum respectiv. De asemenea, urmează să fie anexată informația precontractuală la contractul de furnizare/prestare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare.

Conform prevederilor legale, în blocurile locative în care contractele de furnizare/prestare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare sunt încheiate cu administratorul blocului locativ, facturarea serviciului se efectuează în baza tarifelor aprobate și a volumului de apă înregistrat de contorul comun instalat la branșamentul blocului.

În cazul în care furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare se efectuează în baza contractelor încheiate de către operator cu fiecare proprietar/locatar de apartament în parte, facturarea serviciului se efectuează în baza datelor contoarelor individuale instalate în apartamente și a tarifelor aprobate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău