Consulul General al României la Bălți, despre istoricul Anatol Petrencu: „Este este un promotor al istoriei autentice românești și a Republicii Moldova”

  • 24 Iunie 2021 15:19
Consulul General al României la Bălți, despre istoricul Anatol Petrencu: „Este este un promotor al istoriei autentice românești și a Republicii Moldova”

O întreagă comunitate academică s-a adunat, miercuri 23 iunie 2021, în orașul Bălți din R. Moldova, pentru a participa la ceremonia de decernare a Titlului Onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Alecu Russo” doctorului habilitat în științe istorice, Anatol Petrencu, scrie InfoPrut.ro.

La eveniment a participat și Petrișor Dumitrescu, consulul General al României la Bălți, care l-a felicitat pe istoric pentru obținerea distincției respective.

Am avut ocazia astăzi să particip la ceremonia prin care domnul profesor a primit înalta distincție de Doctor Honoris Causa a Universității „Alecu Russo” din Bălți. Pot să spun despre domnul profesor că este un promotor al istoriei autentice românești și a Republicii Moldova”, a subliniat Petrișor Dumitrescu, transmite sursa citată.

La rândul său, Anatol Petrencu a subliniat că acest eveniment este foarte important pentru el. „Titlul Doctor Honoris Causa te obligă la foarte multe în ceea ce privește realizările, așa cum s-a mai vorbit, am publicat mai multe volume referitoare la trecutul poporului nostru”, a spus istoricul.

Anatol Petrencu este un nume cunoscut în Republica Moldova și peste hotare. Istoric, autor de zece monografii, peste 600 studii și articole de specialitate, manuale universitare și școlare, coordonator a zece volume de documente de istorie orală, membru de onoare al Academiei Civice din România. El a fost  a fost decan al Facultății de Istorie a Universității de Stat și președinte al Asociației Istoricilor din Republica Moldova. Din octombrie 2010  este directorul Institutul de Istorie Socială  „Pro Memoria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău