Consultări politice moldo-ruse, la Moscova

  • 13 Noiembrie 2014 17:10
Consultări politice moldo-ruse, la Moscova

O rundă ordinară de consultări politice moldo-ruse la nivel de miniștri adjuncți ai Afacerilor Externe, a avut loc joi, 13 noiembrie.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de ministrul adjunct Valeriu Chiveri, iar cea a Federației Ruse de secretarul de stat, viceministrul Grigori Karasin. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, partea moldovenească a acordat o atenție sporită subiectului ce ține de restricțiile nejustificate aplicate de Federația Rusă la importul mai multor categorii de mărfuri de origine moldovenească, care afectează semnificativ comerțul bilateral al ambelor state.

În cadrul consultărilor s-a discutat și despre protecția socială a cetățenilor Republicii Moldova aflați la muncă în Federația Rusă. De asemenea, partea moldovenească a solicitat informații suplimentare cu privire la implementarea practică a deciziei autorităților ruse din 5 noiembrie referitoare la regimul de călătorie și ședere a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federației Ruse.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat situația actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean. Partea moldovenească a subliniat necesitatea depășirii dificultăților în organizarea următoarelor runde de consultări în formatul 5+2. Delegația moldovenească a reiterat poziția privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și transformării operațiunii de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat relevant internațional. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău