Consultări politice interministeriale moldo-române

  • 16 Martie 2017 18:24
Consultări politice interministeriale moldo-române

O nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-române au avut loc astăzi la Chișinău. Delegația moldovenească a fost condusă de viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii, iar cea română de către secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României Dan Neculăescu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău, în cadrul consultărilor, cei doi oficiali au discutat în special agenda europeană a Republicii Moldova, cooperarea în domeniul economic, promovarea proiectelor energetice.

Viceministrul Lilian Darii a apreciat sprijinul valoros acordat de România pentru  parcursul european al Republicii Moldova.

La rândul său, secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat disponibilitatea Bucureștiului de a sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor prevăzute de acordul de asociere cu Uniunea Europeană și depășirea dificultăților cu care se confruntă, inclusiv prin definitivarea proiectelor de infrastructură și de susținere a populației.

În cadrul consultărilor au fost abordate, de asemenea, teme legate de situația regională, mediul de securitate aferent Republicii Moldova și dosarul transnistrean.

În cadrul unei întrevederi a viceministrului Daniela Morari cu secretarul de stat Dănuț Sebastian Neculăescu, discuțiile s-au axat pe evoluțiile în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Eoropeană, promovarea dialogului politic la nivel comunitar, pregătirile și așteptările de la Summit-ul PaE din noiembrie 2017, precum și evoluțile în politica internă și externă a Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău